Bloglarda İlk 1 Yıl Problemi

17 Haziran 2017 Cumartesi 0 Yorum


Son zamanlarda blog açmalar çoğaldı tabi ki de blog açmak kötü bir şey değil ama süreklilik, istikrar önemli. Bloğu açıp ayda yılda bir blog atmakla başarı sağlayan blog yoktur. Konumuz bu değil konumuz blog açıp bir yıl boyunca düzenli blog atıp, o bir yılı doldurmak.


Şuan bu blog da bir yıllık sayılmaz ama bir yıldır blog sektöründe olduğum için bu bloğu doyurucu bir şekilde hazırlamaya çalışacağım. Öncelikle genelde olan hikayeyi size anlatayım. Bloğu bir hevesle açıyoruz ilk on bloğu heyecanlı heyecanlı yazıyoruz. Önceden yani başlamadan önce kendimize bir hedef belirliyoruz bu günde bin takipçi de olabilir, ayda bin lira kazanma da olabilir. Ki bu iş de ilk düşündüğünüz şey para olmamalı, blog yazmayı hobi, heves, ilgi odağı haline getirmelisiniz.

Bir ay geçiyor, ikinci ayda öyle böyle geçiyor. Site hitlerine bakıyor az, hedefi para olan kişinin ikinci aydan para kazanma ihtimali yok. İki ayın hatrına "o kadar blog yazdım bir ay daha bekleyeyim." diyerek üçüncü ayı söylene söylene geçiriyor. Sonra tekrar bakıyor site hitleri taban, para desen 0. Artık bırakma safhasına geldik bloğu silmeden 20 tane blogla bırakıp gidiyor. Eğer 20 blog gerçekten topluma yararlıysa, özgün ve dolgun ise tamam bırak ama 20'nin 15'i kopyala yapıştır ise sen o bloğu çöpe at. Bunu ayda 10 kişi yapsa ve bloğunu silmese olur sana blog çöplüğü.

Aslında yapmanız, yapmamız gereke şu bir yıl istikrarlı olarak bloglarımızı yazsak o bir yıl içinde haftada en az 2 blog paylaşsak. Yılda eder sana 96 blog bonus blog derken 100'e yuvarla. Bir yıl içinde düzenli blog paylaşırsak zaten site hitlerimiz artar ve hedefimize ulaşmış oluruz. Yani sabır arkadaşlar sabır, 1 yıl sabredip planımızı bozmamız lazım. 1. Yılın sonunda hedeflerimize ulaşmak kesinleşmiş bir seçenek tabi ters giden bir şey olmazsa.

0 Yorum: