Bekleneni Verdimi #2 | Yaz Dizileri

12 Temmuz 2017 Çarşamba 0 Yorum


Bir önceki Bekleneni Verdimi serisinde Yaz Dizileri bölümümüzün 1 bölümü daha geleceğini söylemiştim. Bir önceki bölümde 4 tane diziyi konu almıştık bu bölümde kalan diğer yaz dizilerini eleştireceğiz.




Türk Malı

Türk Malı dizisinin oyuncu kadrosu Şafak Sezer, Mehmet Ali Erbil, Hasibe Eren, Nergis Kumbasar, Anıl İlter, Burcu Binici, Gülhan Tekin, Haki Biçiçi, Polina CH, Selen Görgüzel, Serkan Şengül ve Buse Narcı gibi isimler bulunmaktadır. Dizinin yapımını Süreç Film yapmaktadır. Yapımcılığı ise Ali Gündoğdu yapmaktadır. Senaristliğini ise Tayfun Güneyer yapmaktadır son olarak ise dizinin yönetmen koltuğunda Jale Atabey oturmaktadır.

Dizinin konusuna gelecek olursak Erman Kuzu, postacılık görevinden zorunlu emekli olduktan sonra, özel halk otobüsü şöförü olarak çalışmaya başlamıştır. Abiye, Erman’ı boşayıp, evden gönderdikten sonra, çocuklarının da kendisine sırt çevirmesinden sonra yalnız başına kalan Erman, küçük bir motel odasında yaşamaya başlamıştır. Erman’ın bütün kazandığı para, Abiye’ye verdiği nafakaya gidince Erman, dibi vurur, hem evsiz, hem de parasız kalır ve son çare olarak, yıllardır görüşmediği amcasının oğlu, süper marketler zinciri sahibi Eymen Kuzu’nun evine gidip, onda yardım ister.
Amca oğlu Eymen, Erman’la pek ilgilenmez, O’na az bir para verip başından savmak ister ama daha sonra Eymen’in de başı belaya girince, evini ve iki çocuğunu Erman’a emanet edip, evden kaçar.
Erman, birden bir kendini, çok büyük bir malikanede, çok zengin bir hayatın ortasında buluverir.
İşte burdan sonra değişik hikayeler başlar.  Türk Malı dizisinin 2.kez çekimlere başladı dizi kış dizilerinin sonlarına doğru ekranlara gelmeye başladı ve herkez yaz dizisi olarak devam eder diye düşünüyordu ama dii 6. Bölümünde sezon finali yapma kararı verdi bende yaz dizilerinin en azından başlarında yayınlandığı için blog'da yer vermek istedim. Dizinin reytinglerine baktığımızda Perşembe günü reytinglerinde 2,11 reyting'le 5.sırada açıkcası dizi komik bir dizi ama izlenme karnesi normale göre az yani orta gibi ama bekleneni vermedi. 



Seni Kimler Aldı 

Seni Kimler Aldı dizisi oyuncu kadrosu Fulya Zenginer, Duygu Yetiş, Serhan Yavaş, Yiğit Kirazcı, Ülkü Duru, Ahmet Saraçoğlu, Funda İlhan, Rozet Hubeş, İpek Tenolcay, Haldun Boysan, Ayşe Tunaboylu, Evren Evler, Edip Tepeli, Sibel Ergün, Yiğit Koçak, Su Dura, Yıldız Kültür, Oğuz Okul ve Osman Wöber gibi isimler bulunmaktadır. Dizinin yapımı Pastel Film üstlenmektedir yapımcısı ise Yaşar İrvül ve Efe İrvül'dür. Dizinin seneryosunu yazan kişiye gelecek olursak Pınar Uysal'dır. Son olarak ise dizinin yönetmen koltuğunda Sadullah Şentürk oturmaktadır.

Dizinin konusuna gelecek olursak Zehra, annesi Aynur'la birlikte, İstanbul'un sayılı zenginlerinden sayılan Çamay ailesinin yanında çalışıp, yaşamaktadır. Zehra, birlikte büyüdüğü Çamay ailesinin tek veliahtı Barış'a aşıktır. Barış da Zehra'ya karşı duygularını fark eder. Fakat bu aşkın önünde çok sayıda engel vardır. Aynur'un evlatlık verdiği ama herkesin öldü bildiği Zehra'nın ablası Ceren (Zeynep) intikam için geri gelir ve oklarını önce kendi ailesine sonra ilgisi olan herkese yöneltir. Konak tarafında ise, bu ilişkiyi kesinlikle onaylamayan annesi Cahide, Barış'ı sadece Zehra'dan değil, amcası bildiği ama aslında babası olan Talat'tan da uzak tutmak için bıçakları bilemektedir. Aşklarını korumak isteyen Barış ve Zehra, büyük sırların içinde ve satılmış olduğunu öğrenmiş olan Ceren'in intikamının gölgesinde savrulup duracaklardır. Dizinin konusu böyle dizi atv ekranlarında yayınlamaktadır Pazar günleri saat 20.00'da. Dizinin reytinglerine baktığımızda ise dizi pazar günü 2,58 reytingle 2.sırada dizini reytingine baktığımızda kötü ama 2.sırada dizi kışın sürerse tutmaz büyük ihtimal zaten yaz dizilerinden kışın sürerse tutar dediğim 3 veya 4 dizi var. dizi bana göre bekleneni vermedi.


Kalp Atışı 

Dizinin yönetmen koltuğunda Yusuf Pirhasan oturmaktadır. Dizinin oyuncuları ise Gökhan Alkan, Öykü Karayel, Ege Kökenli, Ali Burak Ceylan, Hakan Gerçek, Fatih Dönmez, Barış Aytaç, Selahattin Paşalı, Başar Doğusoy, Burcu Türünz, Erdem Kaynarca, Ceylan Ceylan, Rüçhan Çalışkur, Vedat Erincin ve Başak Okay gibi isimler bulunmaktadır.Dizinin konusuna gelecek olursak konusu şöyledir. Eylül babası ve üvey annesi yüzünden sorunlu bir çocukluk geçirmiş ve lise çağında babası tarafından Marmaris’te yaşayan babaannesinin kapısında terk edilmiştir. Babaannesi Gülayşe’nin yanına gelmek ona hayata sıfırdan başlamak için bir fırsat olur. Öğretmeni Ali Asaf Denizoğlu ile tanışmasıyla hayatını düzeltmeye karar verir. Ancak aslında o sene kurulan dostluklar, yaşadığı olaylar ve kazanılan düşmanlıklar geleceğini belirleyen çok önemli kırılma noktalarıdır. Babaannesinin kaybı ile büyük umutlarla kurduğu yenidünyası bir anda yıkılır. Bu kopuşların ve ayrılıkların da habercisidir. Ali Asaf ise başlarda öğrencisi olan Eylül’ün diğerlerinden ne kadar farklı olduğunu anlamış ve içtenlikle bu zeki kızı kazanmaya çalışmıştır. Çok sonradan anlayacaktır ki kazanmaya çalıştığı Eylül’e karşı hisleri vardır ve onları anlamakta çok geç kalmıştır. Böylece o bir anlık belirsizlik ikisinin yollarının on üç yıl boyunca ayrılmasına neden olur. Ta ki bir gün bir hastanenin çatısında iki doktor olarak karşılaştıkları o güne kadar.Yukarıda yazdığım gibi kışın tutmaya devam edecek 4 dizi arasına koyduğum dizilerden biriside bu diğerlerine soracak olursanız Şevkat Yerimdar, Dolunay ve birde daha yazmadığım Kanatsız Kuşlar adlı dizi var. Kalp Atışı dizisinin reyting sıralaması ve puanına baktığımızda Cuma günü Şevkat Yerimdar adlı dizisinden sonra 6,04 reytingle 2.sırada olmaktadır. Diziyi bekleneni verdiğini düşünüyorum dizinin hikayesi ve reyting tutacağını düşünüyorum.



Kanatsız Kuşlar

Yukarıda yazdığım gibi kışın devam etse tutar dediğim dizilerden biri aslında diziyi izlemedim ama reytingleri yüksek gözüküyor. dizinin oyuncu kısmına gelecek olursak Ümit Kantarcılar, Melis Tüzüngüç, Deniz Bolışık, Fatih Al, Ahmet Varlı, Seda Türkmen, Servet Pandur, Emir Özden, Eliz Neşe Çağın, Gizem Güneş, Mustafa Vural, Yusuf Baymaz, Sinem Karel Birtekin, Kahraman Sivri, Evren Bingöl, Deniz Sayar, Nalan Olcayalp ve Öykü Naz Altay gibi oyuncular dizinin kadrosunda bulunmaktadır.Dizinin yapımını Koliba Film yapmaktadır. Dizinin yönetmen koltuğunda ise Kemal Uzun oturmaktadır.

Dizinin konusuna gelecek olursak dizinin konusu şöyle Kısa bir süre önce babalarını kaybeden Zeynep, Emre, Cemre ve en küçük kardeşleri Aysun'a sadece yoksulluk miras kalmıştır. Hayattaki tek dayanakları, onlar için her türlü fedakârlığı yapmaya hazır olduğunu bildikleri anneleri Nefise'dir. Nefise, çok erken yaşta anne olmuş, çocuklarına yetebilmek ve onları yaşatabilmek için adeta çırpınmaktadır. Hayatın yükünü taşıyamaz hale geldikleri zor günlerde Nefise ve ailesini derinden etkileyecek bir olay yaşanır. Öte yandan Nefise'nin büyük kızı Zeynep, ona gönülden bağlı olan Ahmet'in hislerine mesafeli durmaktadır. Ahmet'in yanında çalışmaya başladığı gün, birlikte gittikleri bir iş görüşmesinde, Onur ile tanışması hikayeyi başlatmaktadır. Dizinin reytinglerine bakarsak olumlu 6,21 reytingle 1.sırada bekleneni verdiğini düşünüyorum.

Yaz Dizileri serisinin ilk bölümüne gidebilmek için Yaz Dizileri yazısına tıklayarak gidebilirsiniz.

 anda 

0 Yorum: