Șimdiye Kadar En Çok Satan Kitap Serileri

31 Temmuz 2017 Pazartesi 0 Yorum


Bu blog'ta bașlıktanda anlașılacağı üzerine dünya üzerinde șimdiye kadar en çok satmıș kitapları derleyeceğim. Bu kitap serilerin çoğunu tanıyorsunuzdur ama genellikle kitaptan dolayı değil filmleri olduğu için duymuşsunuzdur.




Harry Potter

Harry Potter filmide çıkmıș kitaplardan biridir ama genellikle Harry Potter filmlerinden tanıyoruzdur. Bütün dünya olmasada ülkemiz için öyle olduğunu düșünüyorum. Kitap 7 seriden olușmaktadır. Kitap serisinin ilk kitabı Harry Potter ve Felsefe Tașı adlı kitaptır. Kitap 1997 yılında piyasaya çıkmıștır. Kitap serisi dünyanın en fazla satılan kitap serisidir kitap tamı tamına 450 milyon satıș yapılmıștır. Harry Potter sadece kitapla kalmayıp 8 tanede film yapmıştır ve bununla çok büyük bașarılar yakalamıșlardır. Harry Potter bütün serilerden sinemada 6 milyar 500 milyon dolar para kazanmıștır.


Goosebumps

Goosebumps kitabı RL Stine tarafından yazılıp Scholastic tarafından yayınlanmıștır. Dead House'a hoșgeldiniz adlı kitabı 1992'de yayınlandı. Goosebumps Series 2000, Goosebumps Gold, Give Yourself Goosebumps, Goosebumps Horrorland ve Goosebumps Most Wanted kitapları 400 milyondan fazla satılmıștır. Birkaç yıldır tüm zamanların en fazla satılan serilerinden biri haline geldi. Bir zamanlar ise kitap ayda 4 milyon sattı. En sonda bütün kitaplara dayanan bir film çıkardılar ve film 16 Ekim 2015'te vizyona girdi ve 150 milyon dolar elde etti.


Perry Mason

Perry Mason romanlari 1933'den bașlayarak 1973'e kadar yayınlanmıștır. Bu 40 yıllık vakitte ise tamı tamına 82 tane roman yazmıștır. Romanlardan bazıları 1930'larda bir tane dizi'den Perry Mason adlı film için uyarlandı. Romanların ve Hikayelerin çoğu CBS televizyon dizisi Perry Mason için uyarlandı ve dizi 1957 ve 1966 aralarında yayınlandı. Perry Mason kitaplarından 300 milyonluk bir gelir elde etmiștir ve Perry Mason en fazla satılan serilerden üçüncü sırada yer almaktadır.


Berenstain Bears

Berenstain Bears ilk kitabını 1962 yılında yapmıștır ve 1962 yılından bu yana tam tamına 300 den fazla kitap dönüștürmüștür. Kitaba ve dizilere baktığımızda ise çocuklar için üretilmiștir.    Bu 300 kitap ise 23 dile çevrilmiștir ve 260 milyon tane satılmıștır. Berenstain Bears iki televizyon dizisi, çok çeșitli diğer ürünler ve lisansları kaplayan kitaplarında ötesine genișlemiștir.

0 Yorum: