Üzgün Bir Duygusal Yapıdan Kurtulmak İçin

15 Temmuz 2017 Cumartesi 0 Yorum


Hayatımızda yaşadığımız bir çok olay yüzünden gündelik hayatta modumuz düşük ve üzgün olabiliriz ama üzgünken yaptığımız en büyük hata üzgün halimize çare aramak yerine üstüne gitmemiz. Bu blog'da hayatımızda yaşadığımız büyük veya küçük olayda olsa moralimizi bozan ve bizi üzen olaylara karşı yapmamız ve yapmamamız gereken olaylardan bahsedicem.

Yapmamamız Gerekenler

Üzgünken genel olarak dışarıdan veya yakın olduğumuz arkadaşlarımızdan tavsiyeler alırız ve onlarda "ye-iç-eğlen" gibi yaklaşımlarında bulunurlar. Bu olay ise genel olarak baktığımızda sonuç vermemektedir. Tabi bundan ayrı olarak size işlerinize ve sıkıcı hayatınıza ara verip eğlenmenizi ve normalden farklı olarak çikolata yada alkollü içecekler içmenizin iyi olacaklarınıda söylerler. Aslında bu doğrudur dışarıya çıkıp çikolata yememiz veya sigara içmeniz sizin yaşadığınız şeyleri unutturacaktır.

Fakat bu yaptığınız şeyler sizin için sadece anlık olarak yok olacaktır. Gece yapacağınız şeyler gece unutacaksınız evet ama sabah uyandığınızda yaşadığınız olay hala yerinde duruyor olacak ve bu tavsiyelerde yaşadığınız duyguyu ve üzüntüyü ileriki bir tarihe ertelemiş oluyorsunuz. Kendimizi daha kötü hissedebiliriz yada sorun dahada kötüleşebilir. Anlayacağınız kendimizi iyi hissetmeye çalışırken bunun farklı şeylere mâl olabileceğidir. Öncelikle şunu bir kafamızdan yok edelim ruh halinizi düzeltmek için bir şey yemenizi  veya bir şey içmenizi tavsiye etmiyorum. Zaten bir çok araştırmada ruh halimizin düzelmesi yememiz veya içmemize bağlı olmadığı yazmaktadır. Bunlara benzeyen ve işe yaramayan bazı şeylerde var onları örnek vermek istiyorum. Bunlarda televizyon izlemek ve hayal kurmak bunlar size o anlık farklı duygular hissedebilirsiniz. Fakat bu hisler gene olarak baktığımızda kısa ömürlü olduğu gözüküyor.

Yapmamız Gerekenler

Yapmanız gereken şeyler basit "Yazı Yazmak" nasıl ya diye soracak olursanız kendi yaşadığınız duygular hakkında yazı yazmamız üzerimizde güçlü bir duygusal etki yaratıyormuş.Sadece onlada kalmayıp bağışıklık sistemimizi ve zor zamanlarda ve durumlarda başa çıkma yöntemlerimiz üzerinde çok olumlu bir etkiye sahip olduğu ortaya çıkmıştır. Tabi işe yarayacak konu sadece yazı yazmak değildir duygularımız hakkında yazı yamak ve onları meydana getiren durum hakkındaki düşüncelerimizi bir bütün haline getirmiş oluyoruz.Duygular hakkında yazdığımız yazılar normal hayatta şunları içeriyor:

- Olumlu kelimeleri sık sık tekrarlamasını

- Olumsuz duygu, düşüncelerimiz ve kelimelerden kaçınılmasını

- "Yapmama sebep oldu" veya "Beni yapmama sürükledi" gibi sebep belirten kelimelerin kulanılmamasını

Yazının konusu hiç farketmez duygu ve düşüncelerinizi rahatlamanızı için yazarsınız ve en azından yazı yazarken içinizdekileri dökerek rahatlamış olursunuz.







0 Yorum: