Keșke Tekrar Bașlasa Dediğimiz Diziler

3 Ağustos 2017 Perşembe 0 Yorum


Yaz dizileri çok sıkmıșken ve yavaș yavaș kıș sezonu bașlarken eski efsane diziler aklıma geldi. Halen izlediğimiz ve izlemeye doyamadığız diziler bugün onlar hakkında bir blog yazacağım. Șunuda not olarak düșiyim yazdığım diziler son yıllardaki beğenilen diziler olacak sonra yok o diziyi niye yazmadın demeyin.



Ezel

Ezel dizisini bilmeyen yoktur. Bana soracak olursaniz en iyi Türk dizilerinden biridir. Dizi yayın hayatına Show Tv'de bașladı. Dizi ilk bölümüyle 28 Eylül 2009'da bașladı daha sonra ise 20 Haziran 2011'da ise atv ekranlarında 71. Bölümüyle final yaparak ekranlara veda etti. Dizinin bașrollerinde 5 önemli isim bulunmaktaydı. Bunlar Kenan İmirzalıoğlu, Cansu Dere, Yiğit Özșener, Barıș Falay ve Tuncel Kurtiz idi. Dizinin yapımını Ay Yapım yapmaktaydı. Yönetmen koltuğunda ise Uluç Bayraktar oturmaktaydı. Dizi Türkiye haricinde 12 farklı ülkede yayınlandı. Dizinin biteli yaklașık 6 yıl oldu ama halen özlenmekte ve eski bölümleri tekrar tekrar izlenmekte.


Kuzey Güney

Kuzey Güneyide bilmeyen yoktur heralde diye düșünüyorum. Dizi yayın hayatına 7 Eylül 2011 yılında Kanal D'de bașlamıștır ve 2 yıl sürdükten sonra yani 26 Haziran 2013'te 80. Bölümüyle ekranlar veda etmiștir. Dizinin bașrollerine baktığımızda Kıvanç Tatlıtuğ, Buğra Gülsoy ve Öykü Karayel bulunmaktadır. Dizinin yapımını Ay Yapım üstlenmektedir. Yönetmen koltuğunu ise Mehmet Ada Öztekin ve Hilal Saral paylașmaktadır. Dizi Türkiye haricinde ise 23 ülkede yayınlanmaktadır. Dizi gerçekten çok kaliteli ve hikayesi güzel bir diziydi. Gerçekten özlenen diziler arasında olduğunu düșünüyorum.


Kardeș Payı

En iyi komedi dizisi deyince aklıma gelen ilk dizilerden birisi diyebilirim. Öncelikle Kardeș Payı 13 Șubat 2014 yılında Star Tv'de yayın hayatına bașladı ve 30 Nisan 2015'de ise 35. Bölümüyle yayın hayatına veda etti. Dizinin bașroller oyuncuları ise Ahmet Kural, Murat Cemcir ve Seda Bakan gibi oyuncular yer almaktadır. Dizinin yapımını ise NTC yapım üstlenmektedir. Dizinin yönetmen koltuğunda ise Selçuk Aydemir oturmaktadır. Dizi diğer dizilere göre kısa olmasıylada dikkat çekmektedir. Diger diziler 120 dakika iken Kardeș Payı 60 dakikadır. Kardeș Payı dizisi gerçekten çok komik ve kaliteli bir diziydi her bölümde ayrı kahkahalar attığım ender dizilerden bir tanesiydi.


Medcezir

En iyi gençlik dizilerinden biri olduğunu düșündüğüm dizi diyebilirim zaten bunuda yayınlandığı zaman ki aldığı reytinglerden görebilirsiniz. Dizi 13 Eylül 2013 tarihinde Star Tv'de yayın hayatına bașladı ve 12 Haziran 2015 tarihinde 77. Bölümüyle yayın hayatına veda etti. Dizinin bașrollerinde 2 ünlü isim bulunmakta bunlar Çağatay Ulusoy ve Serenay Sarıkaya idi. Dizinin yapımında ise Ay Yapım yapmaktadır. Dizinin Yönetmen koltuğunda ise Ali Bilgin oturmaktaydı. Medcezir Türkiye haricinde 13 tane ülkede yayınlanmaktadır. Dizi yayınlandığı 2 yılda en fazla izlenen dizi oldu ve altın kelebek dahil birçok yarıșmada ödül aldı ve bunların hepsini hakketiklerini düșünüyorum.






0 Yorum: